Om Ecigg

Bra att veta om e-cigg

Att röka ecigg kallas för att vejpa från engelskans vapour (ånga, dimma)
Till skillnad från att röka en vanlig tobakscigarett då man drar man i sig giftig rök, bildar ecigaretten en orfarlig ånga.
Ett bloss från en ecigg är mycket likt den rök som man får när man tar ett bloss från en tobakscigarett.

En elcigarett kan se ut på många olika sätt men består alltid av en förbrännare, ett batteri och vätskebehållare.
I väskebehållaren häller man i en ejuice med önskad smak och nikotinstyrka, det finns även nikotinfria ejuicer.

En ecigg luktar inte men en svag trevlig doft från den smak man använder känns ett ögonblick då man blåser ut ångmolnet.

Många studier och forskningsprogram finns att finna på internet där det framgår att det inte finns några hälsorisker med användning av ecigarett med nikotinfri ejuice. Studier visar också att nikotin ej är cancerframkallande i sig.
Tobaksrök från en vanlig cigarett innehåller den hälsofarliga kolmonixiden och tjäran.

Någon risk för passiv rökning finns ej.

Lite mer avancerade vejpare använder lite mer avancerade förbrännare och bredare munstycken som gör otroliga moln, så kallat Cloud chasing och Subohm. Vi hjäper till att specialanpassa och bygga.

VG/PG Guide

VG och PG är dem två huvudbaserna i en eliquid. VG står för Vegetabiliskt glycerin som framställs från majsolja och används i flertalet livsmedel. Denna bas är tjockflytande och man brukar säga att den bidrar till ångbildningen. PG står för propylen glykol och är lite mer lättflytande och bidrar till smak. Man ska ha mer lättflytande e-vätska när man har en elcigarett med mindre coil, då ejuicen ska flyta igenom brännaren så lätt som möjligt så att spolen aldrig blir torr. I lite större ecigaretter ska man hellre ha lite mer tjockflytande vätska då den bidrar med återfuktning i halsen som kan upplevas behagligt vid stora bloss!

Nikotin-Guide

Man mäter nikotinmängden i en e-liquid med mg per ml det vill säga att vejpar  du 1 ml av 12 mg e-juice får du i dig 12 mg. Dagligt användande: 0 mg är nikotinfritt 3 mg är extra-light och används mer i större e-cigaretter och mods 6 mg motsvarar om man röker cirka 10-15 light-cigaretter om dagen 12 mg motsvarar om man röker cirka 20 vanliga cigaretter om dagen 18 mg motsvarar om man röker mer än 20 vanliga cigaretter om dagen
Är du över 18år?